See veebileht kasutab küpsiseid (cookies).

Jätkades TJO Konsultatsioonide veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Tutvu meie andmekaitse põhimõtetega.

Peamise sisu sektsioon
Konsultatsioon

Toiduohutuse juhtimissüsteemide (ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS) arendamine

Toiduainete tootmise või käsitlemisega seonduvatele ettevõtetele on kohustuslik rakendada toiduohutuse tagamiseks enesekontrollisüsteemi (HACCP), kuid klientide ja koostööpartnerite usalduse võitmiseks (eriti rahvusvahelisel turul) on võimalik kasutada erinevaid tunnustus- ja sertifitseerimisskeeme.

Ilmselt enimlevinud toiduohutuse valdkonna standard on ISO 22000, mis paraku ei ole rahvusvahelistel turgudel kõigi klientide poolt alati aktsepteeritud. Muudeks toiduohutuse alasteks sertifitseerimisskeemideks on näiteks FSSC 22000 (Food Safety System Certification), BRC (British Retail Consortium) ja IFS (International Featured Standards). Seega tasub partneritelt täpsustada, milline on nende jaoks aktsepteeritav sertifitseerimisskeem.

Toiduohutuse juhtimissüsteem on rakendatav kogu toiduahelas, kuhu lisaks tootjatele kuuluvad ka nt toidu töötlejad, transpordi- ja laoettevõtted, alltöövõtjad, müüjad ning ka näiteks toiduainetööstustele seadmete, pakkematerjalide, puhastusagentide, lisaainete ja komponentide tootjad.

Rahvusvahelistele nõuetele vastava toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamiseks peavad organisatsiooni töötajatel olema piisavad teadmised toiduhügieeni põhimõtetest, toiduohutussüsteemi eesmärgist, dokumentatsiooni loomisest, töökorrashoidmisest ja arendamisest. Professionaalsete konsultantide kaasamine aitab kokku hoida organisatsiooni töötajate aega ja saavutada kergema vaevaga töökindlad tulemused.

Eesmärk

Konsultatsiooniprojekti tavapäraseks eesmärgiks on muuta organisatsiooni töökorraldus efektiivsemaks ja läbipaistavamaks. Kliendi soovist sõltuvalt võib eesmärgiks olla ka toiduohutuse juhtimissüsteemi viimine tasemele, mis on vastavuses ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS vm standardis toodud nõuetega ja valmis sertifitseerimiseks rahvusvaheliselt tunnustatud sertifitseerimisorgani poolt.

Sisu ja tegevused

Oma kogemuste põhjal soovitame toiduohutuse juhtimissüsteemi väljaarendamist, kasutades väljaõppe, nõustamise ja auditite kombinatsioone. Selleks pakume välja lahenduse töötada partnerluses ega kavatse lihtsalt pakkuda valmis dokumentatsioonikomplekti. Usume kindlalt, et mistahes juhtimise edukas rakendamine õnnestub vaid siis, kui organisatsioon pühendab end projektile ning rakendamine hõlmab organisatsioonisiseselt kõiki juhtimistasandeid.

Projekt koosneb tavapäraselt järgmistes etappidest:

I. Organisatsiooni hetkeolukorra ja vajaduste analüüsimine
II. Lahenduste väljatöötamine ja toiduohtuse juhtimissüsteemi väljaarendamine
III. Uuendatud juhtimissüsteemi juurutamine
IV. Auditite programmi käivitamine

Tulemus

Projekti lõppresultaadiks on välja arendatud ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS vm standardi nõuetele vastav toiduohutuse juhtimissüsteem, mis on valmis sertifitseerimiseks sertifitseerimisorgani poolt.

Ajagraafik

Projekti kestvus sõltub organisatsiooni suurusest ja olemasoleva juhtimissüsteemi korrastatuse astmest. Tavaliselt on toiduohutuse juhtimissüsteemi aendusprojektide kestuseks 6-9 kuud.

MIKS VALIDA PARTNERIKS TJO KONSULTATSIOONID?

  • üle 20 aasta praktilist kogemust toiduohutuse juhtimissüsteemide arendamise ja juurutamise nõustamisel.
  • üle 300 organisatsiooni erinevatest tegevusvaldkondadest on kasutanud meie abi;
  • oleme kujunenud Eestis juhtimissüsteemide arendamise valdkonnas juhtivaks kompetentsikeskuseks

Toimumisaeg, -koht ja hind

Aeg ja koht lepitakse eraldi kokku ning hind sõltub projekti sisust.

Soovid konsultatsiooniteenuste kohta rohkem infot?